Wino musujące z naturalnych pomarańczy Burnarj – jedyne na świecie

Wino musujące Burnarj – jedyne na świecie wino musujące z naturalnych pomarańczy.

Na każdą okazję

burnarj-wino-musujace-z-pomaranczy

Wino musujące Burnarj jest  lekkie, naturalne i dotychczas nieznane w naszym kraju. Tworzy się je z upraw pomarańczy najwyższej jakości. To również dzięki temu Burnarj jest tak aromatyczny, a jego smak tak lekki i wyrazisty. Nadaje się na aperitif, do obiadów, a nawet na zakończenie posiłku. Nieważne czy to romantyczna kolacja we dwoje, spotkanie rodzinne, biesiada wśród kilkudziesięciu znajomych, sylwester czy impreza urodzinowa. W każdej z tych okazji Burnarj sprawdzi się świetnie.

Kiedy należy pić wino musujące? Gdyby zadać takie pytanie przypadkowej grupie Polaków, ci najpewniej odpowiedzieliby, że wino musujące pije się wyłącznie w sytuacjach wzniosłych i ważnych. Tymczasem na stołach wielu Europejczyków wino musujące stanowi niemal nieodłączny element. Wino pije się po dobrym obiedzie, pije się podczas romantycznego spotkania z ukochaną osobą, nawet podczas biesiady z rodziną i przyjaciółmi.

Towarzysz celebracji

Co więc stoi na przeszkodzie, aby i w naszym kraju było podobnie? Wydaje się, że przede wszystkim brak wiedzy na temat win i ich nieznajomość sprawiają, że przy sklepowych półkach ciągle zadajemy sobie pytanie.. jakie wino musujące kupić? Mamy jednak dla Państwa idealną propozycję. To Burnarj, wino musujące z pomarańczy. Wino, które dodajmy zaspokoi każde nawet najbardziej wysublimowane podniebienie. A dzięki swojej unikatowości sprawi, że problemy z wyborem odpowiedniego wina odejdą w niepamięć. Burnarj – co warto podkreślić – jest nie tylko innowacyjnym trunkiem, ale również nowym trendem, w którym zakochali się Hiszpanie i ogromna większość tych, którzy mieli okazję poznać jego smak i aromat. Wino musujące z naturalnych pomarańczy stało się towarzyszem celebracji. Dzięki niemu każda chwila będzie tą wyjątkową.

Bohater każdego obiadu

Z racji naturalnego i orzeźwiającego smaku Burnarj świetnie sprawdza się jako aperitif. Dzięki niemu nie tylko odświeżymy podniebienie, ale i pokażemy zaproszonym gościom, że nie boimy się nowych smaków i chętnie eksperymentujemy z innowacyjnymi i dotąd nieznanymi w Polsce trunkami. Burnarj ponadto świetnie komponuje się z wieloma potrawami, poczynając na kuchni śródziemnomorskiej, przez kuchnię latynoską, skandynawską czy nawet azjatycką. Doskonała kompozycja smakowa powstaje również przy spożyciu mięczaków i skorupiaków i to zarówno w wersji surowej, jak i z patelni. Burnarj świetnie komponuje się również z tłustymi rybami. Cytrus neutralizuje bowiem tłuszcz łososia czy tuńczyka, a przez to dodaje im szczególnej lekkości. Wino musujące z pomarańczy doskonale pasuje również do sushi, sałatki z krewetkami, do paelli i fideua, do potraw z ryżu (np. risotto z owocami morza, czarny ryż w stylu śródziemnomorskim). Pasuje również do pasztetu z wątróbek, zwłaszcza gdy ten jest w towarzystwie gorzkiej pomarańczy.

Likwidator uczucia ciężkości

Oczywiście ilu ludzi, tyle gustów, dlatego Burnarj został stworzony w trzech odmianach i każda z nich świetnie łączy się również z mięsem, zwłaszcza z mięsem drobiowym. Szczególne walory smakowe potrawy oraz naszego trunku możemy wydobyć, gdy mięso to podawane jest z dodatkiem cytrusów lub owoców tropikalnych. Świetnym przykładem jest kaczka w pomarańczach czy kurczak w granatach. Burnarj doskonale sprawdza się również podczas łączenia z przystawkami, tapas, a nawet kawiorem. Ten ostatni cechuje się przede wszystkim niesamowicie intensywnym smakiem, a to sprawia, że świetnie komponuje się z pomarańczowym napojem, który neutralizuje jego słoność i wzmacnia smak. Po obiedzie Burnarj świetnie uzupełnia desery. Warto go spróbować miedzy innymi z czarną czekoladą z nadzieniem miętowym, truflami z ciemnej czekolady czy nawet z dojrzewającym serem. Głębie hiszpańskiego smaku możemy wydobyć zwłaszcza wtedy gdy trunek jest schłodzony. To właśnie wtedy najlepiej łączyć go z innymi owocami czy napojami, w celu stworzenia świetnego koktajlu, który nada niesamowitego klimatu każdemu spotkaniu. To niewątpliwie prawdziwy rytuał rozkoszy do celebrowania w dobrym towarzystwie. A gdybyśmy nawet zjedli za dużo, Burnarj pomoże zwalczyć uczucie ciężkości po zjedzeniu tłustych potraw. Jak widać, wino musujące z pomarańczy sprawdza się przy każdej okazji.

A Ty, czy jesteś już gotów, aby poznać naturalny i innowacyjny smak rodem z hiszpańskiej Andaluzji?

Może Ci się również spodoba

1 Odpowiedź

  1. sfs napisał(a):

    Gdzie można kupić to wino musujące w Warszawie?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *